Cesiune parti sociale – interna fara includere sau excludere

BUCURESTI – ILFOV: 780 lei / 5 – 8 zile  |  ALTE JUDETE: 980 lei / 15 – 20 zile

Cesiunea de parti sociale – interna – presupune transmiterea de parti sociale catre una sau mai multe persoane asociate deja in societate. Transmiterea partiilor sociale se efectueaza printr-un act juridic cu titlu oneros,  acesta fiind contractul de cesiune de parti sociale incheiat intre cele doua parti – cedent (actualul asociat care urmeaza sa cedeze partile sociale detinute si cesionar  (viitorul asociat care va prelua partile sociale).

Cesionarea partilor sociale se poate realiza, fie la valoarea nominala a acestora ( valoarea  din actul constitutiv al societatii), fie la o valoare mai mare decat cea nominala (  noul asociat este obligat sa achite catre stat impozitul in cuantum de 16%,  procent ce se aplica asupra diferentei dintre valoarea nominala si valoarea achizitionarii).

Documentele necesare pentru cesiunea partilor sociale sunt urmatoarele:

  • Actul Constitutiv actualizat (redactat de catre noi ) – original
  • Actul de identitate al asociatului / asociatiilor / administratorului – copie
  • Contract de Cesiune (redactat de catre noi ) – original
  • Certificatul de inregistrare al societatii – copie ( si original )
  • Stampila societatii

Tarifele includ onorariul si taxele de la Registrul Comertului. Pentru cetatenii straini se percepe un onorariu suplimentar de 200 ron / asociat. Termenul este exprimat in zile lucratoare si se va calcula din momentul in care dosarul este complet.

Pentru detalii sau pentru a programa o intalnire, va rugam sa ne contactati la:

0721.812.335

 office@dynamicconsulting.ro

inapoi

Comments are closed